نرگس آبيار گفت: جنگ ما بين تمام بحران هاي اخير منطقه گم شده است و متاسفانه ما در عرصه بين الملل در خصوص دفاع مقدس خوب عمل نکرديم.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، « شيار ۱۴۳ »، نه قهرمان پروري دارد و نه با لحظاتي اغراق آميز سعي در تفهيم مفهومي به تماشاگر دارد. « شيار ۱۴۳ » داستان مادري است که در روستايي در کرمان زندگي مي کند و تنها دارايي ارزشمندش ، پسرش يونس است.
شايد ارزشمندترين نکته اي که بتوان درباره « شيار ۱۴۳ » بر زبان آورد همين نگاه ساده و طبيعي به مقوله زندگي مادران شهيد باشد که باعث مي شود مخاطب هم به راحتي شخصيت اصلي داستان را بپذيرد و نگران او باشد.
نرگس آبيار نويسنده و کارگردان فيلم سينمايي شيار 143 در گفتگو با خبرنگار
جهانبين نيوز گفت: کودکي ام را در دوران جنگ گذراندم و دائم از طريق رسانه ها از اتفاقات جنگ با خبر مي شديم و در مواجه با خانواده هاي شهدا و زماني که شهداي گمنامي را مي آوردند از نزديک اين وقايع را ديده ام.
آبيار در خصوص ايده اوليه ساخت فيلم اظهار کرد: سال ۸۱ براي نوشتن کتاب چشم سوم سفري به بيجار داشتم در آنجا با داستان دانشآموزاني برخورد کردم که ميخواستند به جنگ بروند و آنها مخفيانه اين کار را انجام دادند.

وي افزود: اختر نيازپور مادر شهيد جعفر رضايي مادر يکي از اين دانشآموزان بود که داستان زندگيش براي من جالب بود، او خيلي براي بازگشت پسرش انتظار کشيد، البته با مادران ديگر شهيدان نيز مواجه شدم. من در نظر داشتم که اين فيلم را در روستا بسازم و براي حال و هوايي که در فيلم وجود داشت نياز به يک معدن داشتم که در کرمان آن را يافتم.
وي افزود: شخصاً اهل تجربه ام و سعي مي کنم در هر فيلمي که مي سازم هم مخاطب عام و هم مخاطب خاص را در نظر بگيرم.
آبيار تصريح کرد: در اين فيلم تاريخ جنگ يک بار مرور مي شود آنجا که به عمليات والفجر مقدماتي، به مبحث اسرا، قبول قطعنامه و پايان جنگ و قضيه تفحص اشاره مي شود.
وي با اشاره به اکران اين فيلم در 8 جشنواره خارجي گفت: بسياري از مخاطبان از کشورهاي ديگر هيچ اطلاعي از جنگ و هشت سال دفاع مقدس ما ندارند.
کارگردان شيار 143 بيان کرد: جنگ ما بين تمام بحران هاي اخير منطقه گم شده است، متاسفانه ما در عرصه بين الملل در خصوص دفاع مقدس خوب عمل نکرديم.

آبيار اظهار کرد: البته اين فيلم اختصاصاً درباره شهيد و جنگ نيست اما يک برش واقعي از جنگ را به نمايش گذاشت و آن سالهاي چشم انتظاري يک زن و مادر است.
وي تصريح کرد: اين فيلم تاريخي از جنگ ما را در برداشت و آن لحظات چشم انتظاري مادران بود که سالهايي از عمر خود را در بيم و اميد و لحظه هاي پر التهاب انتظار گذراندند.
آبيار اظهار کرد: براي من ترسيم چهره الفت و رنج يک مادر و روزهاي چشم انتظاري او مهم بود و طبق نگاه و جهانبيني که داشتم اين داستان را به اين شکل کار کردم.آبيار درباره برنامه کاري آينده اش در سينما گفت: در حال حاضر روي فيلمنامه اي در حوضه اجتماعي کار مي کنم که در پيش زمينه آن به موضوع جنگ و دفاع مقدس پرداخته شده است.و
وي گفت: پيش از شيار 143 فيلم سينمايي به نام اشياء از آنچه در آيينه مي بينيد به شما نزديکترند را به عنوان کارگردان کار کردم که اين فيلم هنوز به اکران عمومي نرسيده است.